dimarts, 11 d’octubre de 2011

Un pregadéu al pati de l'escola

Avui ens hem trobat un pregadéu o plegamans al pati de l'escola. Estava una mica desorientat, ja que volia entrar dins del col·le. L'hem observat una mica i a la Wikipèdia hem vist que la femella pot arribar a fer 7Cm (el nostre pregadéu n'és una perquè en fa més de 7Cm). En acabar la classe l'hem deixat anar a la zona de plantes del pati.

13 comentaris:

 1. es de color verd te sis potas te lacara triangla era una fameia las fameias arivan aser duns set centímetres i als mascles uns cinc centtimetras.

  Júlia

  ResponElimina
 2. Hem vist que el plegamans trepava,era de color verd,tenia la cara triangular.
  Media més de 7cm,té punxes a les mans.

  Sergi

  ResponElimina
 3. HEM VIST QUE... PODIA SER DE COLOR VERD I QUE ÉS
  PODIA CAMOFLAR DE COLOR MARRÓ I TENIA EL CAP COM
  TRIANGULOS I UNA FAMELLA ES MES GRAN QUE UN MASCLE
  UNA FAMELLA DE ALLARGADA 7CM JA QUE UN MASCLE FA
  UNS 5CM.

  MARTÍ

  ResponElimina
 4. Hem vist una mantis. Pot canviar de color. Pot ser: groga,verda i marró. La famella pot arriva a tenir 7 centimetres. I un mascle 5 centimetres.Té 6 potes.Té el cap quadrat.Senfila amb les potes de devant
  Marta X.

  ResponElimina
 5. Hem vist una mantis de mes de set centimatres de longitud . Era famella tenia el cap triangulat i era carnivora.

  MAXIM .

  ResponElimina
 6. Hem vist que... Es diu plegamans i va cambiant de color,la femella pot arribar a medir uns 7 metres i el mascle uns 5.Nosaltres n'hem vist una i media més de set metres,té sis potes les potes de davant les porta recollides per poder pujar a els arbres i agafar l'aliment,

  VINYET.

  ResponElimina
 7. He vist una mantis era molt vunica hi te la cara triangular centimetres 7 cuant esta en un lloc blau clar es camuflarse tabe en el vert clar menjen altres insectes.
  Maria M

  ResponElimina
 8. El Mantis trepeva amb les potes de color vert tambe te el cap triangular.
  Amb les potes atrapa els insectes es nateja les potes com els gats te de llarg 7 cantimetres podense .
  Es camufren entre les plantes per que son de color vert...
  CARLA

  ResponElimina
 9. EL manti es de color verd em vist que salta te sis potas menja molt te el s ulls marrons el manti trepa es chupa avegadas el dit el manti avegadas esposa a el vsas dels altras i tamve als dits tamve te punxas el manti trepava amb las potes verdas el manti te la familia de 7 sentimetras tambe te al cap triangular te dos antenas al cap amb las potes i tambe es molt monu amb las potes atrapa els insectes i te un furadet es nateja els dits i te familia tabe te al raderas potas i tambe te potas a vaix de color verd i sempre te las potas alguna vegadas vrutas i te un nas mastega molt i sempra te gana i avagada fa que esta fen boxseo i es pot columpiar te als ulls de colorins i te una ralla al cos i te potes com elsa gats i te ulls de colorins i es clamuflan i tenen una ralla al a ultima ralla DEL COS i es mos monu i tambe es un animalinsecta i menja matis tambe parque li agrada molt es clamuflar entre las plantas perque son de color vert i me agrada molt aquest animalt i bull que sigi la meva mascota i es molt monu es en mantis el meu animal preferit adeu animal preferit te quiero mantis guapu mantis
  NEUS

  ResponElimina
 10. L a mantis es camufla tambe t el cap regtangular, telas cames puntiagudes i te els ulls molts grants.Am les brasos puntiaguts caca els animals.

  POL

  ResponElimina
 11. Hem vist un PLEGAMANS a l'escola a clase d'informatica. Són verds peró quan és camuflen
  poden ser decolor MARRÓ si el terre és de color
  marró.Tenen el femúr punxegut, perque les seves
  presses no s'escapin.Les 2potes de devant les
  tenen amagades. Tenen el cap triangular,són ovipers les famelles són per 7céntimetres i
  crellem que és femella el PLEGAMANS que hem vist.

  MIREIA P

  ResponElimina
 12. he vist que verd tenia el cap triangular es famella.

  martí

  ResponElimina
 13. En Juan i en Lluc de 6è A18 d’octubre de 2011 a les 15:59

  A nosaltres ens ha agradat molt aquest pregadeu perquè era molt llarg i estava com sec. Nosaltres també vam veure un pregadeu un dia a l'hora de menjador i era més o menys com aquest.

  Adéu.

  Penjeu més fotos d'aquestes.

  ResponElimina