dilluns, 21 de març del 2011

La Casa dels Dofins de Badalona

Hola!. Som Ainhoa i Aslhy, de l'Escola Salvador Espriu de Badalona, i com veieu, això es una casa romana de la nostra ciutat: la casa dels dofins que està al costat del Museu de Badalona. Aquí es on vem anar d'excursió el dia 28/01/2011. Ens va agradar molt perquè vem aprendre moltes coses sobre com vivien els romans. Aquesta casa era una casa on vivia una família molt rica. Feien vi. En aquella època els hi els hi agradava molt el vi. Tenien una habitació per els negocis molt decorada, per rebre els clients i, en canvi les seves habitacions estaven molt poc decorades.
Esperem que us agradi.  Ainhoa i Aslhy. 

10 comentaris:

  1. Això no el coneixia ni tampoc sabia que en Badalona abans hi vivien romans, però les cases abans no sabia que les cases romanes no estaben bé decorades.A Sant Joan Despí hi ha restes dels romans.

    Sergio L. (ATENEU INSTRUCTIU)

    ResponElimina
  2. Yo no coneixia que Badalona fós una ciutat amb Restes romanes.
    A Sant Joan Despí també hi han restes romanes, hi ha un carrer que es diu Vicomicià(És el nom de el nostre poble a l'edat dels romans. I ha de més on hi ha la ciutat esportiva del F.C.Barcelona van fer una campànya i van trobar un villa romana.

    RogerG.(ATENEU INSTRIU)

    ResponElimina
  3. M'ha agradat molt,i nosaltres,també tenim una vil·la romana a Sant Joan Despí, al carrer Vicomicià on abans hi havia una domus romana, una casa romana.
    Al nostre poble van construir un camp de futbol,on van trobar restes d'una vila romana,i alguns objectes com un forn, ámfores i trossos de un mur romà.
    Nico (Ateneu Instructiu)

    ResponElimina
  4. No sabia que Badalona hagués sigut una ciutat
    romana! El nostre poble es deia Vicomicià.
    Al nostre poble,al 2001, es va fer un sondeig que van informar sobre una vil·la romana.

    Gràcies per a la vostra informació.

    Paula C. (Ateneu)

    ResponElimina
  5. M'agradaria veure-la en viu i en directe deu ser molt xula ah! i no sabia que a Badalona hi havien romans. Al nostre poble es van trobar restes romanes, quan estaven construint la ciutat esportiva del Barça, al costat de l'escola; Laia B. (Ateneu)

    ResponElimina
  6. Deu ser molt divertit, i segur que us ho vau passar molt bé. Nosaltres ara estem fent un mural sobre els romans. La nostra profesora d'informatica ens ha dit que tenim un carrer romà que es diu VICO MICIÀ. La coneixeu?


    Xavier B
    Ateneu Instructiu

    ResponElimina
  7. Jo no coneixia aquesta casa i pel que m'heu explicat tambè m'ha agradat molt.Feien vi amb el raim? M'ha semblat molt divertit. Adèu.


    Adriana V. (Ateneu)

    ResponElimina
  8. Hola ara nosaltres estem fen un mural sobre els romans, i m'agrada molt saber que a Badalona també van viure els romans.
    Sabeu que? A Sant Joan Despí, el meu poble, també van viure els romans i li van posar el nom de Vico Micià. I quan van construïr la Ciutat Esportiva de Futbol Club Barcelona, van trobar un forn de calç.

    Marina L (Ateneu Instructiu)

    ResponElimina
  9. Hola m'ha agradat molt el que ens heu explicat.
    A Sant joan Despí també hi vivien els romans, i es veu, que hi ha un carrer que es diu Vicomicià perquè hi havia una casa romana.
    Fa dos mil anys, a Sant Joan Despí , es van trobar restes de villes romanes a la ciutat esportiva del futbol club Barcelona.

    Laura S

    ResponElimina
  10. Sí que us van explicar moltíssimes coses dels romans, a Sant Joan Despi també van viure els romans, nosaltres hem d'anar a una escursió a Tarragona a veure cases romanes, a Tarraco.

    Alex G. (ateneu)

    ResponElimina