diumenge, 27 de febrer del 2011

Plantem un Ametller...

Hola !

Com esteu ?

Donem la benvinguda a les noves escoles.

Dins de les activitats programades en " L'Any Internacional dels Boscos" el passat divendres les classes del Cicle Inicial vam plantar un ametller a la zona del nostre hort.

Primer les nenes i nens de les classes de l'Arboç i de l'Espígol de segon vam sortir a fer el forat on havíem de plantar el nostre ametller. Vam haver de fer un forat força ample i profund.





A continuació i amb l'ajuda de les classes de la Ginesta, la Farigola i el Romaní vam plantar el nostre arbre. Com que estava dins d'una torreta de plàstic vam haver de treure'l amb molt de compte. Una vegada fora vam observar les arrels que hi tenia. N'hi havia moltes , estaven cargolades i eren petites.





La Montse, la mestra que s'encarrega de l'hort, ens va explicar que a través de les arrels les plantes xuclen l'aigua i tot el que necessiten per alimentar-se. També ens va dir que les arrels aguanten les plantes al terra perquè no caiguin. A més a més d'observar les arrels també vam veure les flors.

I és que com diu la dita "Pel Febrer, Floreix l'Ametller".





Després vam col.locar l'ametller dins el forat. Ep ! Però no de qualsevol manera ! El vam posar ben recte. Per acabar, amb l'ajuda d'una pala, vam omplir de nou el forat amb la terra que havíem tret fins que va quedar tot ben cobert i el vam regar.



I aquí el teniu !!! Què us sembla ?

Ara l'hem d'anar cuidant perquè creixi molt bé i ens pugui donar moltes ametlles. Més endavant també plantarem Ginesta, Romaní, Farigola, Arboç i Espígol que són els arbustos que donen nom a les nostres classes...

2 comentaris:

  1. Quina bona idea això de tenir noms de plantes i poder-les plantar al pati!
    ;)

    ResponElimina
  2. Hola,
    M'agrada molt aquesta activitat. Felicitacions!

    ResponElimina